logo
Civic Amsterdam Wijkservicepunt Flevopoort Kramatplantsoen 101-h 1095 LB Amsterdam
Neem contact met ons op

Vrijwilligerswerk: kleine moeite, een groot plezier!

Uitkering en vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk vergroot je kansen op de arbeidsmarkt. Daarom mag je van het UWV vrijwilligerswerk doen, terwijl je een uitkering hebt. Natuurlijk wel onder bepaalde voorwaarden. Zo wil het UWV weten of je vrijwilligerswerk gaat doen naast je uitkering. Geef dit daarom altijd aan ze door!

Lees alles over het combineren van een uitkering met vrijwilligerswerk op www.uwv.nl/vrijwilligerswerk

Heb je een WW-uitkering?

Vul dan het volgende formulier in: Formulier Aanvragen toestemming vrijwilligerswerk met behoud van WW-uitkering

Heb je een Ziektewet-, WIA-, WAO- of Wajong- uitkering?

De regels rondom vrijwilligerswerk zijn niet altijd duidelijk. Mensen met een arbeidsongeschikt­heidsuitkering denken wel eens dat vrijwilligerswerk niet mag of dat je wordt gekort op je uitkering. Op deze pagina van het UWV kun je de regels nalezen.

Geef ALTIJD jouw vrijwilligerswerk door aan het UWV: Formulier Wijzigingen doorgeven wia-wao-waz-wajong-uitkering

Informatie voor als je aan de slag gaat

Je krijgt bij Civic Amsterdam een contactpersoon. Deze persoon begeleidt jou en je kunt bij hem of haar terecht voor allerlei inhoudelijke en praktische vragen. Jouw contactpersoon is een professional en kan jou veel leren over je werkzaamheden. Met hem of haar stem je af wanneer je kunt komen helpen. Jouw contactpersoon geeft uitleg en tips over het vrijwilligerswerk, regelt zaken als cursussen en bijeenkomsten en is bereikbaar als je iets wilt overleggen over jouw vrijwilligerswerk. Je kan ook altijd terecht bij een van de medewerkers.

Belangrijk om te weten

Wij vinden het ontzettend belangrijk dat jij het naar je zin hebt tijdens jouw vrijwilligerswerk. Wil je iets anders doen? Of wil je meer of juist minder uren vrijwilligerswerk gaan doen? Laat het jouw contactpersoon weten.

Wanneer je als vrijwilliger aan de slag gaat bij Civic teken je een vrijwilligersovereenkomst. Er staat in wat je gaat doen, wat we van jou verwachten en voor hoeveel uur per week je aan de slag gaat. Soms wordt er aan je gevraagd een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) op te vragen bij de gemeente. Is dat bij jou het geval? En heb je hier hulp bij nodig? Laat het dan weten aan je contactpersoon. De kosten voor het opvragen van een VOG worden door ons betaald.

Afspraken staan op papier

Ben je een keer verhinderd?

Als we een leuke plek voor je hebben gevonden of een buurtbewoner aan je hebben gekoppeld ben je vrijwilliger. Dat betekent dat we op je rekenen. Als je een keertje niet kunt, moet je je tijdig afmelden bij jouw contactpersoon.

Je staat er niet alleen voor

Je wordt begeleid door een medewerker van Civic en door een contactpersoon op jouw vrijwilligersplek. Je kunt ook altijd terecht bij de medewerkers.

Samen is het een Makkie

In sommige gevallen kom je in aanmerking voor Makkies. Bespreek het met de medewerkers of je Makkies krijgt. Makkies zijn papieren bonnen waarmee je bij deelnemende winkels/bedrijven kunt betalen. Kijk waar je jouw Makkies kunt inleveren op: www.makkie.cc.

Jouw onkosten betalen wij

Maak je reiskosten of andere kosten om jouw vrijwilligerswerk goed te kunnen doen? Wij betalen deze kosten. Je kunt de gemaakte kosten declareren bij jouw Civic contactpersoon of een van de medewerkers. Vul je maandstaat voor de 10e van de maand in, zodat we jou snel de reiskosten kunnen terugbetalen.

Je bent verzekerd

Als je tijdens jouw vrijwilligerswerk per ongeluk een glas laat vallen of een lamp breekt dan hoef je dit niet zelf te betalen. Mocht er een ongeluk(je) gebeuren, neem dan altijd contact op met jouw Civic contactpersoon of een van de medewerkers.

Privacy

Wij vinden privacy erg belangrijk. Dat geldt voor zowel jouw gegevens maar ook voor de gegevens van de personen die wij helpen. Je mag geen gebruik maken van je eigen laptop voor het werken met gegevens van anderen. Zie voor meer informatie onze privacyverklaring. Wij voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG); de Europese privacy wet. Twijfel je of heb je een vraag over privacy neem dan contact met ons op via privacy@civicamsterdam.nl.

Je kunt mee doen aan gratis trainingen & cursussen

Civic Amsterdam organiseert veel leuke trainingen. Wil je jezelf ontwikkelen? Heb je behoefte aan een training? Bespreek het met je contactpersoon. Er worden vaak leuke bijeenkomsten georganiseerd voor alle Civic vrijwilligers. Een aantal keer per jaar kun je hier andere vrijwilligers ontmoeten en ontdek je wat er allemaal in de buurt gebeurt. Vraag aan je Civic contactpersoon of aan een van de werknemers wanneer de volgende bijeenkomst is!

Heb je vragen?

Heb je vragen over je uitkering en vrijwilligerswerk? Neem contact op met een van de medewerkers.

Contactformulier Vrijwilliger worden

Jouw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact.

Onze Locaties

Civic Amsterdam werkt vanuit meerdere locaties in Amsterdam Noord, Oost en Zuidoost. Je bent van harte welkom op een van onze locaties.

Zie onze locaties