logo
Civic Amsterdam Wijkservicepunt Flevopoort Kramatplantsoen 101-h 1095 LB Amsterdam
Neem contact met ons op
11/03/2024

Verslag Vrouwendag Amsterdamse Poort

Team Civic Zuidoost stond op Internationale Vrouwendag in de Amsterdamse Poort met tweehonderd rozen. Samen met de Buurtverbinding-studenten en de Vrouwenrechtswinkel deelden we de rozen en een kaartje ‘Jij bent een Power Vrouw’ uit. Op deze manier konden de langslopende vrouwen even stilstaan bij hun eigen kracht en die van de vrouwen om hen heen. Onverwachts kwamen er veel emotionele reacties van de vrouwen die we spraken. Een mevrouw had al een ‘rotdag’, dus kwamen er zelfs tranen toen de studenten haar een roos gaven. Een andere vrouw vertelde dat ze zich al afvroeg waarom er niks werd gedaan voor vrouwendag. Dit kwam dus als geroepen.

Hoewel mensen op straat in eerste instantie huiverig waren voor wie er nou weer op hen afkwam, zag je hen ontdooien op het moment dat we uitleg gaven over de actie. Prachtig om te zien hoe we de mensen die we spraken een lach op hun gezicht en twinkeling in hun ogen kregen. Bovendien was het opvallend dat iedere vrouw die wij spraken ook aan ons veel liefde gaven.

Naast de Rozen Actie, waren er de hele dag activiteiten gepland in Stichting Mi Na Mi. Daar konden vrouwen inlopen voor een gratis massage, was er een schilderworkshop en was er een informatiebijeenkomst waarbij de Vrouwenrechtswinkel, Mi Na Mi, Buurtteam, Burennetwerk en Civic vrouwen te woord stonden. Eigenlijk was de bedoeling dat vrouwen in en uit konden lopen, maar de meerderheid bleef de hele dag. Mooie verbindingen werden gelegd. Maar bovenal hebben de vrouwen hun vrouwendag in ontspanning kunnen vieren.

Het was een zeer geslaagde dag! Volgend jaar weer!