logo
Civic Amsterdam Wijkservicepunt Flevopoort Kramatplantsoen 101-h 1095 LB Amsterdam
Neem contact met ons op
05/12/2023

Nieuwe aflevering van Jong In De Stad podcast; omgaan met de impact van social media en andere mentale uitdagingen

In de meest recente aflevering van de podcast ‘Jong in de Stad’ gaan jongeren Awa, Jaheim en Evelien diep in op de uitdagingen van mentale gezondheid, angst, hoge verwachtingen en de impact van social media. Jong In De Stad wordt gemaakt door Civic Amsterdam en JSP West.

Beluister de Jong In De Stad podcast: https://linktr.ee/jongindestad

Het gesprek begint met de deelnemers die hun persoonlijke ervaringen delen, waarbij ze benadrukken hoe de druk om te presteren al op jonge leeftijd voelbaar is. De rol van opvoeding wordt besproken, en de invloed ervan op de mentale gezondheid van jongeren komt uitgebreid aan bod.

Een significant deel van het gesprek is gewijd aan de rol van social media. Awa, Jaheim en Evelien onthullen op welke manier platforms zoals Instagram en Snapchat vaak een vertekend beeld van perfectie en succes presenteren. Ze bespreken de impact van constante vergelijking met anderen en de resulterende gevoelens van ontoereikendheid.

Naast het blootleggen van deze uitdagingen, delen de jongeren ook effectieve strategieën om beter om te gaan met de druk en stress die gepaard gaan met het leven in een prestatiegerichte maatschappij. Ze benadrukken het belang van open communicatie met vrienden en familie en moedigen het zoeken naar professionele hulp aan wanneer dat nodig is.

De podcast wordt gemaakt door Civic Amsterdam en JSP West op initiatief van Amsterdam Stadsdeel West en wordt geproduceerd door Podcaststudio Park. Voor meer informatie en ondersteuning op het gebied van mentale gezondheid kunnen jongeren terecht bij het Jongeren Service Punt Amsterdam West en Civic Amsterdam.