logo
Civic Amsterdam Wijkservicepunt Flevopoort Kramatplantsoen 101-h 1095 LB Amsterdam
Neem contact met ons op

‘Noordse Vrouwen’ bundelt de krachten van vrouwen

08/03/2022

Netwerk ‘Noordse Vrouwen’ officieel gelanceerd

vinden en verbinden-vrouwen-assertiviteit-werk-inkomen-noord

Op Internationale Vrouwendag, is het netwerk ‘Noordse Vrouwen’ officieel gelanceerd door de stadsdeelbestuurder van Amsterdam-Noord Esther Lagendijk.

De lancering vond plaats tijdens een door Civic en Participatiecentrum Eva & Adam georganiseerd ontbijtfeest in de Tolhuistuin in Amsterdam. Tijdens het ontbijtfeest ging een gevarieerd gezelschap van 60 betrokken ‘Noordse vrouwen’, met elkaar in gesprek.

Civic en Eva & Adam

Adinda van Kranendonk, Participatiemedewerker van Civic/Eva & Adam, is betrokken bij dit project en legt verder uit: “De economische zelfstandigheid onder vrouwen in Amsterdam Noord is lager dan in de rest van Amsterdam. Een relatief groot aantal vrouwen bevindt zich in een kwetsbare positie, bijvoorbeeld als alleenstaande ouder onder het bestaansminimum.

‘Noordse Vrouwen’ bundelt de krachten van vrouwen die in Amsterdam Noord wonen en/of werken. ‘Noordse Vrouwen’ gelooft dat iedereen iets te bieden heeft om een ander op weg te helpen. De vrouwen zetten daarvoor elk hun eigen kennis, ervaring en talenten in. Het netwerk staat voor de drie pijlers; vinden en verbinden, vrouwen weerbaarder en veerkrachtiger maken en vrouwen op weg helpen naar werk en inkomen.”

Aangesloten initiatieven

Een grote groep initiatieven heeft zich al aangesloten bij Noordse Vrouwen. Zowel individuen als organisaties, zoals; ABC, Aandacht voor de buurgenoten, Bureau de hamvraag, Coloured Goodies, Ik Ontmoet Mij, Krachtvrouwen Noord, Lief en Leed Straatjes (Doras), Moedersmomentje, Museum Amsterdam Noord, Powervrouwen, Ray-action, Siri Sant, Stichting Cleopatra, Stichting de Start, Stichting Malak, Stichting Samen Jawa, Stichting Single Supermom, Stichting SPIN, Stichting Weggeefwinkel Amsterdam, Theesalon, Vereniging Arabische Vrouwen, Voedselbank, Vrouwenbazaar en Yu & Mi.

Meer informatie

Bekijk de gloednieuwe website voor alle informatie: https://noordsevrouwen.nl/.