logo
Civic Amsterdam Wijkservicepunt Flevopoort Kramatplantsoen 101-h 1095 LB Amsterdam
Neem contact met ons op
27/09/2022

Interview met Jeroen van Genderen, Postsorteergroep Civic Amsterdam

Bij Civic kun je in Amsterdam Oost en Zuidoost terecht bij de Postsorteergroep. Zij helpen je bij het sorteren van je administratie, zodat je weer vooruit kunt. Maak kennis met Jeroen van Genderen. Hij is één van de drijvende krachten achter de Postsorteergroep bij Vonk in Amsterdam Oost, waar hij al zo’n 9 jaar bij betrokken is.

Na een zwaar auto ongeluk is Jeroen gedeeltelijk arbeidsongeschikt geworden. Hij kwam in de WIA terecht en kreeg een parttime baan in social return. Hij vertelt: “Ik heb het altijd leuk gevonden om met mensen te werken, ze op weg te helpen in de maatschappij. Omdat ik in de WIA zat, had ik genoeg tijd om er wat bij te doen. Zo kwam ik met Civic in aanraking waar ik samen met mijn collega Ronald op de dinsdagen de Postsorteergroep in Vonk. Helemaal in het begin was het erg druk, soms hielpen wel 10 mensen per middag.

Jeroen vertelt hoe de middag bij de Postsorteergroep eruit ziet: “Vandaag kwam er een klant met een grote boodschappen tas vol post vanaf 2015. We hebben de tas helemaal uitgezocht, en twee uur later stond de map voor haar klaar. Dat doen Ronald en ik samen, we zijn helemaal op elkaar ingespeeld, we zijn echt een dreamteam.”

Jeroen maakt zich er hard voor dat schuldhulpverleners mensen doorverwijzen naar de Postsorteergroep zodat ze geholpen kunnen worden hun administratie op orde te maken. Hij licht toe: “Wij kunnen het werk van de schuldhulpverlener verlichten. Wij kunnen de administratie sorteren en de mappen klaarmaken. Zodat de schuldhulpverlener zelf niet nog niet eens moet gaan zoeken naar een bepaalde brief omdat alles netjes gesorteerd wordt aangeleverd.”

Zijn vrijwilligerswerk bij Civic heeft Jeroen geïnspireerd om bewindvoerder te worden en een eigen bedrijf te starten. “Een buurvrouw was bewindvoerder. Toen hoorde over mijn werk bij de Postsorteergroep, adviseerde zij mij er mijn beroep van te maken. Op die manier heb betaald en leuk werk, een baan die ik zelf heb gecreëerd.”Jeroen heeft zijn bedrijf Beheer & Bewind Amsterdam anderhalf jaar geleden opgericht samen met Y. Lachkar. “Mijn collega is Marrokaanse en zij maakt bewindvoering toegangelijk voor Marrokaanse vrouwen die hun financiële zaken liever niet met een Nederlandse meneer willen bespreken. Samen vormen we een heel goed team.”

Hij besluit: “We doen mooi en bevredigend werk, maar soms is het ook zwaar. Schulden is niet iets waar mensen trots op zijn of me te koop lopen. En die schaamte is heel begrijpelijk. Maar weet dat er mensen klaar zitten om je te helpen met je administratie op orde brengen. Je hoort ook vaak dat het lucht biedt, als de mensen de map terugkrijgen, verzuchten ze soms ‘is dit alles?’”

Het bedrijf van Jeroen: https://beheerbewindamsterdam.nl/

Kijk in onze agenda voor de dagen en tijden van de Postsorteergroep.