logo
Civic Amsterdam Wijkservicepunt Flevopoort Kramatplantsoen 101-h 1095 LB Amsterdam
Neem contact met ons op
04/03/2024

Internationale Vrouwendag bij Civic: een feestelijke dag van verbinding en diversiteit

Op 8 maart vieren we Internationale Vrouwendag, een dag die in het teken staat van erkenning en viering van vrouwen en meisjes over de hele wereld. Bij Civic nodigen we iedereen uit om deel te nemen aan deze viering van vrouwelijkheid, diversiteit en solidariteit. We organiseren daarom in Amsterdam Noord, Oost en Zuidoost feestelijke activiteiten om Internationale Vrouwendag samen te vieren.

Civic Noord: Viering van Diversiteit bij Vrouw aan het IJ

Noordse Vrouwen organiseert traditiegetrouw het jaarlijkse Noordse Vrouwen ontbijt. Dit jaar vindt het evenement plaats in Vrouw aan het IJ, het nieuwe meiden- en vrouwencentrum in Amsterdam-Noord. Het thema van dit jaar is ‘Eén wereld, duizend vrouwen’, een viering van de rijke diversiteit die vrouwen overal ter wereld vertegenwoordigen. Het ontbijt, georganiseerd in samenwerking met Buurtverbinding, een project van Civic Amsterdam, zal worden gevolgd door dagvullend programma, samengesteld door en voor vrouwen uit Noord. Bekijk het hele programma op de Noordse Vrouwen website.

Civic Oost: Een Nieuw Begin in De Archipel

Voor het eerst organiseren we Internationale Vrouwendag in ons nieuwe buurthuis, De Archipel. Samen met bewoners en organisaties hebben we een inspirerend middagprogramma samengesteld. Vanaf 15:00 uur ben je van harte welkom op het Makassarplein 1 voor een lekker eten, workshops, beauty- en kinderactiviteiten en muziek.

Civic Zuidoost: Ontmoeten en Ontspannen bij MiNaNi

In Zuidoost staat Internationale Vrouwendag in het teken van ontmoeten en ontspannen. Vanaf 11:00 uur ben je welkom bij MiNaNi op Bijlmerplein 145 voor diverse gratis activiteiten, waaronder relaxmassages, schilderworkshops en juridisch advies van de Vrouwenrechtswinkel.