logo
Civic Amsterdam Wijkservicepunt Flevopoort Kramatplantsoen 101-h 1095 LB Amsterdam
Neem contact met ons op
22/11/2022

Buurtverbinding Noord feestelijk van start

Afgelopen donderdag is Buurtverbinding Noord officieel van start gegaan in Amsterdam Noord in Huis van de Wijk Waterlandplein. Het is de vijfde locatie waar Buurverbinding actief is en de het derde Buurverbinding LAB van Civic Amsterdam.

Bij de feestelijke opening waren 100 geïnteresseerden aanwezig. Na de speeches van Yassmine El Ksaihi (Dagelijks Bestuur Stadsdeel Noord), Marian van der Sluijs (ROC TOP), Adrienne van Hilten (projectleider BUURTVERBINDING), Mohammed Bouras (wijkdocent ROC) en Tobias Ebbers en Joy van Willigenburg van Civic, werd de Buurtverbinding Noord introductievideo voor het eerst vertoond. De video is gemaakt door student sociaal werk Maria Mendes en kun je op Youtube bekijken.

FunX besteedde aandacht aan Buurtverbinding via een interview met student Sammy. Luister het interview terug via de website van FunX.

Project Buurtverbinding Noord is een initiatief van het ROC van Amsterdam, ROCTOP en Civic Amsterdam. Mbo-studenten van verschillende zorg- en welzijnsopleidingen (Social Work en Maatschappelijk Zorg niveau 4) lopen stage in Amsterdam Noord bij Civic Amsterdam vanuit Huis van de Wijk Waterlandplein en het Breedhuis. Een belangrijk deel van de stage is gericht op de ondersteuning van de wijk in de veranderende welzijns- en zorgondersteuning.