logo
Civic Amsterdam Wijkservicepunt Flevopoort Kramatplantsoen 101-h 1095 LB Amsterdam
Neem contact met ons op

Sara, mantelzorger

Maak kennis met professionals, vrijwilligers en actieve bewoners in de wijk. Deze keer: Sara, een actieve mantelzorger in de Indische Buurt.

Hoe lang ben je al mantelzorger?

“Sinds ik mij kan herinneren, zorg ik voor mijn ouders. Ik ga met hen mee naar bijvoorbeeld afspraken in het ziekenhuis, maar regel ook veel dingen thuis. Je bent er mee opgegroeid en het is gewoon.”

Hoe helpt Civic Amsterdam jou als mantelzorger?

“De mensen in mijn buurt zeiden allemaal kom eens mee naar Civic. Ik had een periode wat meer tijd en ben toen mee gegaan naar de lotgenotengroep. Het is erg fijn om met anderen te praten. Soms wordt er ook extra informatie gegeven. Bijvoorbeeld over opvoeding door het Ouder Kind Centrum of veiligheid door de politie. Je wordt er dus ook wijzer van. Ik kan het zeker aanraden!”

“We hebben ook een Whatsapp-groep om contact te houden met elkaar én nog makkelijker een vraag te stellen. In deze groep zitten ook medewerkers van Civic Amsterdam. Zij kunnen ook vragen beantwoorden. Dat is fijn en makkelijk.”

De lotgenotengroep is niet de enige activiteit waar Sara heen gaat. “Ik heb ook de trainingen Fit voor Mantelzorg en Heldin gevolgd. En ik ga ieder jaar naar de Dag van de Mantelzorg. Daar doen we iedere keer iets anders. Er was een keer een verwenmiddag en vorig jaar was er een luxe lunch.

Heb je een tip voor andere mantelzorgers?

“Probeer vooral ook tijd voor jezelf te maken. Het is belangrijk dat jij je ook goed voelt!”

Zorg jij voor iemand in jouw omgeving met een chronische ziekte, beperking of psychische problemen?

Dan ben jij mantelzorger. Civic Amsterdam biedt hulp aan mantelzorgers die in de Indische Buurt of het Oostelijk Havengebied wonen. Je hebt geen verwijzing nodig en onze hulp is gratis. Onze mantelzorgconsulenten helpen je graag verder.
  • Wil je graag ondersteuning bij de mantelzorg?
  • Wil je in contact komen met andere mantelzorgers?
  • Heb je vragen over mantelzorg?

Neem contact op met één van onze medewerkers.
Kijk hier voor meer informatie.

Juni 2019