logo
Civic Amsterdam Wijkservicepunt Flevopoort Kramatplantsoen 101-h 1095 LB Amsterdam
Neem contact met ons op

Odette, gastvrouw vrijwilliger

Maak kennis met professionals, vrijwilligers en actieve bewoners in de wijk. Deze keer: Odette, gastvrouw vrijwilliger. Odette is al 4 jaar vrijwilliger bij Civic Amsterdam. Zij is het bekende gezicht achter de balie van Vonk.

Waarom ben je vrijwilliger geworden?

“Ik heb 12 jaar als receptioniste gewerkt,” vertelt Odette. “Toen ik mijn baan kwijtraakte kon ik niet thuis stil zitten. Ik heb een leuk groot gezin (5 kinderen en 7 kleinkinderen), maar ik heb ook een andere bezigheid nodig. Ik ben gewend aan structuur. Zo zit ik in elkaar.”

Wat vind je leuk aan jouw vrijwilligerswerk?

“Ik vind het ontzettend leuk dat ik in de positie ben om verschillende mensen te ontmoeten, mensen te helpen, maar ook gezellig te kletsen als zij daaraan behoefte hebben. Dat maakt mijn leven rijker. Voor mensen die, net als ik  wegens gezondheidsproblemen niet veel kunnen, is vrijwilligerswerk een goede stap om jezelf nuttig te maken én nog belangrijker om je nuttig te voelen.”

Heb je nog een tip voor buurtbewoners?

“Mijn motto is gewoon doorgaan! Het is nu wel af en toe saai bij Vonk door de corona-maatregelen. Mensen zijn bang en wij krijgen niet meer zo veel bezoekers als vroeger.

Mijn advies voor mensen die overwegen om vrijwilligerswerk te gaan doen is: wees gemotiveerd! Vrijwilligerswerk is net als een betaalde baan. Er zijn verplichtingen en als je niet gemotiveerd bent, hebben mensen niks aan jou. Je moet het leuk vinden om te doen.”

Wil je ook vrijwilliger worden of meer weten over vrijwilligerswerk?

Als vrijwilliger kun je veel betekenen voor een ander, maar vrijwilligerswerk geeft jou ook veel terug. Je leert er de taal beter door spreken, je vergroot je sociale netwerk of je doet nuttige werkervaring op!

Civic Amsterdam helpt jou bij het vinden van vrijwilligerswerk dat écht bij je past. Wil je graag ouderen helpen met de boodschappen of administratie? Een klusje doen voor bewoners die dit niet meer zelf kunnen? Budgetmaatje worden? Of meehelpen met koken? Er is altijd wat te doen!

Klik op de link voor een overzicht van de vrijwilligersvacatures.

Januari 2021