logo
Civic Amsterdam Wijkservicepunt Flevopoort Kramatplantsoen 101-h 1095 LB Amsterdam
Neem contact met ons op

Jeroen en Ronald, vrijwilligers bij ‘Post sorteren’

Maak kennis met professionals, vrijwilligers en actieve bewoners in de wijk. Deze keer: Jeroen en Ronald.

Wat is post sorteren?

Jeroen: “Wij helpen je met het sorteren van je post. Je krijgt een gratis map. Daar gaan alle brieven in die bewaard moeten worden. Niet alles hoeft bewaard te worden. In de map worden inkomsten, uitgaven, belasting, schulden en bankafschriften netjes geordend. We lezen samen de brieven en andere papieren. Als het nodig is leggen we de brieven uit.”

Ronald: “We kunnen ook helpen met digitale post en het printen van een rekening. We helpen met  het aanmaken van een account bij bijvoorbeeld Zilveren Kruis of Nuon. Op die manier heb je inzicht in jouw digitale post. Verder kunnen we helpen met bijvoorbeeld het aanvragen van de DigID.”

Voor wie is post sorteren?

“Iedereen”, zegt Ronald. “Je hoeft je niet te schamen. We hebben mensen gezien die met vijf plastic tassen binnen kwamen en na twee uur met één map naar buiten gingen.” “Je bent ook altijd welkom om terug te komen!” voegt Jeroen toe. “Het maakt niet uit hoe goed je Nederlands praat. We helpen je graag. We komen er altijd uit! Ook met handen en voeten.”

Wat vinden jullie leuk aan dit vrijwilligerswerk: post sorteren?

Ronald: “Het is leuk omdat we zo veel verschillende mensen helpen. Het is ook leuk om te zien wat voor een verschil je kunt maken. Mensen gaan heel anders de deur uit dan dat ze binnen kwamen.”

Jeroen vult hierbij aan: “Het is inderdaad een voldoening om iemand te helpen. Ik houd van opruimen en ik vind het heerlijk om orde in de chaos te kunnen scheppen.  Het valt soms ook heel erg mee en dan zijn we al in een uurtje klaar.”

Klik op de link voor meer informatie over de Inloop Post Sorteren.

Oktober 2018