Hester is trainer en re-integratiecoach bij Civic Amsterdam. Zij helpt buurtbewoners met het ontwikkelen van hun talenten en ambities en het (weer) actief aan de slag gaan met hun leven.
lees meer >>
Informatie voor als je aan de slag gaat
Voor bewoners van de Indische Buurt en het Oostelijk Havengebied en voor bewoners van Amsterdam Noord.
Je krijgt bij Civic Amsterdam een contactpersoon. Deze persoon begeleidt jou en je kunt bij hem of haar terecht voor allerlei inhoudelijke en praktische vragen. Jouw contactpersoon is een professional en kan jou veel leren over je werkzaamheden. Met hem of haar stem je af wanneer je kunt komen helpen. Jouw contactpersoon geeft uitleg en tips over het vrijwilligerswerk, regelt zaken als cursussen en bijeenkomsten en is bereikbaar als je iets wilt overleggen over jouw vrijwilligerswerk. Je kan ook altijd terecht bij een van de participatiecoaches.
Belangrijk om te weten
Jij bent belangrijk!
Wij vinden het ontzettend belangrijk dat jij het naar je zin hebt tijdens jouw vrijwilligerswerk. Wil je iets anders doen? Of wil je meer of juist minder uren vrijwilligerswerk gaan doen? Laat het jouw contactpersoon weten.
Afspraken staan op papier
Wanneer je als vrijwilliger aan de slag gaat bij Civic teken je een vrijwilligersovereenkomst. Er staat in wat je gaat doen, wat we van jou verwachten en voor hoeveel uur per week je aan de slag gaat. Soms wordt er aan je gevraagd een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) op te vragen bij de gemeente. Is dat bij jou het geval? En heb je hier hulp bij nodig? Laat het dan weten aan je contactpersoon. De kosten voor het opvragen van een VOG worden door ons betaald.
Ben je een keer verhinderd?
Als we een leuke plek voor je hebben gevonden of een buurtbewoner aan je hebben gekoppeld ben je vrijwilliger. Dat betekent dat we op je rekenen. Als je een keertje niet kunt, moet je je tijdig afmelden bij jouw contactpersoon.
Je staat er niet alleen voor
Je wordt begeleid door een medewerker van Civic en door een contactpersoon op jouw vrijwilligersplek. Je kunt ook altijd terecht bij de participatiecoaches.
Samen is het een Makkie
In sommige gevallen kom je in aanmerking voor Makkies. Bespreek het met de participatiecoaches of je Makkies krijgt. Makkies zijn papieren bonnen waarmee je bij deelnemende winkels/bedrijven kunt betalen. Kijk waar je jouw Makkies kunt inleveren op: www.makkie.cc of kom langs bij de Makkiewinkel.
Jouw onkosten betalen wij
Maak je reiskosten of andere kosten om jouw vrijwilligerswerk goed te kunnen doen? Wij betalen deze kosten. Je kunt de gemaakte kosten declareren bij jouw Civic contactpersoon of een van de participatiecoaches. Vul je maandstaat voor de 10e van de maand in, zodat we jou snel de reiskosten kunnen terugbetalen.
Je bent verzekerd
Als je tijdens jouw vrijwilligerswerk per ongeluk een glas laat vallen of een lamp breekt dan hoef je dit niet zelf te betalen. Mocht er een ongeluk(je) gebeuren, neem dan altijd contact op met jouw Civic contactpersoon of een van de participatiecoaches.
Privacy
Wij vinden privacy erg belangrijk. Dat geldt voor zowel jouw gegevens maar ook voor de gegevens van de personen die wij helpen. Je mag geen gebruik maken van je eigen laptop voor het werken met gegevens van anderen. Zie voor meer informatie onze privacyverklaring. Wij voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG); de Europese privacy wet. Twijfel je of heb je een vraag over privacy neem dan contact met ons op via privacy@civicamsterdam.nl.
Je kunt mee doen aan gratis trainingen & cursussen
Civic Amsterdam organiseert veel leuke trainingen. Wil je jezelf ontwikkelen? Heb je behoefte aan een training? Bespreek het met je contactpersoon. Er worden vaak leuke bijeenkomsten georganiseerd voor alle Civic vrijwilligers. Een aantal keer per jaar kun je hier andere vrijwilligers ontmoeten en ontdek je wat er allemaal in de buurt gebeurt. Vraag aan je Civic contactpersoon of aan een van de participatiecoaches wanneer de volgende bijeenkomst is!