Per 1 april draagt Civic Amsterdam in de Indische Buurt en in het Oostelijk Havengebied haar dienstverlening op het gebied van maatschappelijk werk, sociaal raadslieden en schuldhulpverlening over aan het…
lees meer >>
LHBTIQ+ Amsterdammers
Heb je vragen over je seksuele oriëntatie of gender? Durf je dit niet te bespreken in je omgeving? Ben je bang voor de gevolgen als je dit wel zou doen? Of heb je behoefte aan ondersteuning? Je staat er niet alleen voor. Bij Civic Amsterdam is het bespreekbaar.
Het kan fijn zijn om over je seksuele oriëntatie (tot wie voel je je romantisch of seksueel aangetrokken) of gender identiteit te praten. Juist wanneer je een verwarrende periode meemaakt rond je seksualiteit en identiteit kan het fijn zijn om er over te praten.
De afkorting LHBTIQ+ staat voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mensen, transgender personen, intersekse personen, queer personen en anderen wat buiten de samenleving wordt gezien als ‘standaard’.
Lesbisch, homoseksueel of biseksueel
Een lesbische vrouw is een vrouw die zich romantisch of seksueel aangetrokken voelt tot vrouwen.
Een homoseksuele man is een man die zich romantisch of seksueel aangetrokken voelt tot mannen.
Een biseksueel persoon is iemand die zich romantisch of seksueel aangetrokken voelt tot mensen die zich identificeren als man of als vrouw.
Transgender
De term transgender gebruiken we voor een diverse groep mensen. Mensen die zich een meisje/vrouw voelen maar bij de geboorte geregistreerd zijn als jongen/man (transvrouwen). Transgender wordt ook gebruikt voor mensen die zich een jongen/man voelen maar bij de geboorte geregistreerd zijn als meisje/vrouw (transmannen). Daarnaast wordt de term transgender gebruikt voor mensen die zich zowel mannelijk als vrouwelijk, er tussen in of geen van beide voelen.
Intersekse personen
Mensen die geboren zijn met een lichaam dat niet overeenkomt met het standaard beeld wat er van een man of vrouw is, noemen we intersekse personen.
Meer informatie
Er zijn op dit moment geen inloopspreekuren. Je kunt een afspraak maken voor hulp. Dit kan via de telefoon 020- 665 8001 of e-mail info@civicamsterdam.nl of via onderstaand formulier.
Je kunt ook contact opnemen met Gebi, aandachtsfunctionaris LHBT. Geen vraag is te gek of te raar. Gebi staat je graag te woord. Gebi heeft een groot netwerk roze hulpverlening, dus als zij niet de juiste persoon is voor jouw vraag dan kan zij je altijd verder helpen. Je kunt haar bellen/WhatsAppen op 06-21110248 of mailen naar g.seedorf@civicamsterdam.nl.
Wij gaan vertrouwelijk om met al je informatie en zullen nooit iets doorvertellen. Wij staan klaar voor jou.