Per 1 april draagt Civic Amsterdam in de Indische Buurt en in het Oostelijk Havengebied haar dienstverlening op het gebied van maatschappelijk werk, sociaal raadslieden en schuldhulpverlening over aan het…
lees meer >>


Karlijn Stockmann, maatschappelijk werker en welzijnscoach
Karlijn Stockmann, maatschappelijk werker en welzijnscoach
Maak kennis met professionals, vrijwilligers en actieve bewoners in de wijk. Deze keer: Karlijn Stockmann, maatschappelijk werker en welzijnscoach bij Civic Amsterdam.
Je bent maatschappelijk werker. Wat is dat?
“Maatschappelijk werk is heel veel omdat het heel verschillend en veel is. Dat maakt ook iedere dag anders. Ik ondersteun buurtbewoners en/of organiseer hulp zodat buurtbewoners langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Problemen kunnen heel divers zijn: opvoeding, relaties, werk, administratie of het huishouden. Ik geef informatie en advies en waar nodig verwijs ik door naar een andere (externe) collega. Maatschappelijk werk is gratis en je hebt geen doorverwijzing nodig. Als maatschappelijk werker ben je een spin in het web. Ik weet veel over de buurt, wat er te doen is en wat de mogelijkheden zijn als je (extra) hulp nodig hebt.”
Naast maatschappelijk werker ben je ook welzijnscoach. Wat is een welzijnscoach?
Karlijn legt uit: “Ik werk samen met huisartsen in de buurt. Wanneer de huisarts denkt dat de klachten opgelost kunnen worden door deel te nemen aan activiteiten stuurt de huisarts de patiënt door naar een welzijnscoach. Er zijn bij Civic Amsterdam zes welzijnscoaches verspreid over de verschillende stadsdelen. Ik kijk samen met de persoon naar wat hij/zij leuk vindt en waar hij/zij blij van wordt. Iedereen is uniek. Samen kijken we wat er past en wat er nodig is. Het is belangrijk om niet alleen maar bezig te zijn met het ziek zijn.”
Je gaat 7 november starten met Chronisch Gezellig. Wat is dat?
“Als welzijnscoach zie ik veel mensen met chronische klachten. Ik vind het leuk om deze mensen met elkaar in contact te brengen. Tips delen is waardevol. Je leert van elkaar. Ziek zijn kan namelijk ook positieve dingen opleveren. Een buurtbewoner zat met een gebroken enkel thuis. Hij kreeg plots veel meer aanloop van de buren. Zij kwamen allemaal even een praatje maken en hulp aanbieden bij boodschappen. Hij had opeens veel meer aanspraak. Mooi om dat te zien gebeuren!”
Ook meedoen aan Chronisch Gezellig?Hoe kan je met je ziekte omgaan? Samen met anderen praten we over chronisch ziek zijn. Wat is dit en wat doet dit met je? Wat zijn de tips en trucs van anderen en van jezelf. De bijeenkomsten zijn voor chronisch en langdurig zieken uit de Indische Buurt en Oostelijk Havengebied.
Aanmelden bij:
|