logo
Civic Amsterdam Wijkservicepunt Flevopoort Kramatplantsoen 101-h 1095 LB Amsterdam
Neem contact met ons op
21/06/2024

Verslag Participatiemarkt Oost 2024


Op donderdag 20 juni 2024 vond de jaarlijkse Participatiemarkt Oost plaats op het Oranje-Vrijstaatplein voor het Stadsloket Oost. Zo’n 500 bezoekers en veertig organisaties namen deel aan dit evenement. De bewoners konden maken met het diverse aanbod aan activiteiten en mogelijkheden in hun wijk.

De markt werd georganiseerd door Civic Amsterdam en Dynamo, in samenwerking met stadsdeel Oost en WPI van de gemeente Amsterdam, met medewerking van verschillende buurtorganisaties. De Participatiemarkt bood een breed aanbod aan activiteiten en informatie, gericht op meedoen, leren en (vrijwilligers)werk. Bezoekers konden in gesprek gaan met buurtorganisaties die informatie verstrekten over gratis cursussen en opleidingen, en advies gaven over werk en vrijwilligerswerk.

De markt werd opgeluisterd door swingende optredens die zorgden voor een levendige en feestelijke sfeer. Daarnaast waren er creatieve workshops waar bezoekers hun talenten konden ontdekken en ontwikkelen. Voor de sportievelingen was er de mogelijkheid om een potje tafeltennis te spelen, wat zowel jong als oud aantrok.

De gezondheidsambassadeurs waren aanwezig om tips te geven over een gezonde levensstijl. Dit onderdeel trok veel belangstelling, aangezien gezondheid een steeds belangrijker thema is. Karima’s Karavan was aanwezig om lekkere koffie en thee te serveren aan de bezoekers van de markt.

Zo’n veertig Amsterdamse organisaties waren aanwezig op de Participatiemarkt; Elthetokerk, Energiebox, Energiecoach van WOON!, Geheugen van Oost, Gouden Mannen, Iburg doe je mee, Kinderboerderij de Werf, Leefstijl Netwerk Oost, MASdiensten, Netwerkpro, Pace Taleninstituut, PRA muziektheater, Regenbooggroep, Roads, Sciandri, Stichting MEE, Stichting Prachtvrouw, Stichting Prisma, Stichting Super Single Mom, TEAM ED, Unie van vrijwilligers Amsterdam, VCA, Waterheuvel, Werkleerschool, WPI Amsterdam, Yu en Mi Works, en Zorggroep Amsterdam Oost.