logo
Civic Amsterdam Wijkservicepunt Flevopoort Kramatplantsoen 101-h 1095 LB Amsterdam
Neem contact met ons op
25/07/2023

Nieuw bij Civic Amsterdam vanaf 8 september: Sterke Vrouwen community

Civic lanceert in september een nieuwe community voor vrouwen in Amsterdam Oost. Elke vrijdagmiddag van 12.00 tot 14.00 uur staat de deur van Participatiecentrum Post Oost in de Wijttenbachstraat 36 open voor alle vrouwen die in Oost wonen.

In de Sterke Vrouwen community:

  • Delen we onze ervaring
  • Inspireren we elkaar
  • Geven we hoop aan elkaar
  • Krijgen we kracht van elkaar
  • Mag je zijn wie je bent
  • Praten we over wat ons bezig houdt
  • Geven we elkaar tips en leren van elkaar

Initiatiefnemer en begeleider Hester van Kranendonk, jobcoach en trainer bij Civic, vertelt: “Ik werk al bijna 7 jaar hier in Oost aan de activering en participatie van de buurtbewoners. De meerderheid van mijn cliënten zijn vrouwen. Zij willen heel graag actief worden, maar hebben te veel problemen waardoor dit niet lukt. Met name psychische klachten, stress en fysieke klachten spelen een grote rol hierbij. Ook het ontbreken van een sociaal netwerk weerhoudt ze ervan om iets te ondernemen. Het is ook best moeilijk om jezelf te motiveren en in je eentje ergens naartoe te gaan.”

Mijn clienten staan er vaak alleen voor en moeten het dan allemaal zelf uitvinden; zorgen voor je kinderen, omgaan met schulden, worstelen met alle tegenslagen die je in het leven tegenkomt. Daarom wil ik graag een community starten waarbij vrouwen zichzelf kunnen zijn en hun verhaal kunnen delen in een veilige omgeving. Iedereen die zich identificeert als vrouw is welkom; jong en oud, elke nationaliteit, het maakt niet uit waar je vandaan komt. Het doel is dat we er voor elkaar zijn en naar elkaar luisteren en ook vooral lachen met elkaar en energie krijgen van het samen zijn.”

Ik hoop dat op deze manier een netwerk ontstaat, een soort groep van zussen, zodat de vrouwen die hier in Oost wonen zich niet meer alleen hoeven te voelen en zich gesterkt weten op moeilijke momenten. We gaan niet alleen maar praten, maar ook leuke dingen ondernemen, inspiratie opdoen bij andere sterke vrouwen, onderzoeken wat we allemaal kunnen doen om onszelf wat sterker te voelen; sporten, creatieve workshops, van alles en nog wat. Ik heb er zin in!

Wil je meer informatie of je aanmelden voor je Sterke Vrouwen community? Neem dan contact op met Hester van Kranendonk,  jobcoach en trainer bij Civic. Telefoonnummer 06-12209958 of e-mail h.kranendonk@bagroep.nl.