logo
Civic Amsterdam Wijkservicepunt Flevopoort Kramatplantsoen 101-h 1095 LB Amsterdam
Neem contact met ons op
20/02/2023

Meld je aan voor het Noordse Vrouwen ontbijt op 8 maart

Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, vindt het jaarlijkse Noordse Vrouwen ontbijt plaats. Samen met het Amsterdam Museum en Stadsdeel Noord willen wij jou van harte uitnodigen voor dit moment. Deze ochtend is tevens de feestelijke opening van de expositie Vrouwen Van Noord! Een moment om samen de kracht van vrouwen te vieren, nieuwe Noordse Vrouwen te ontmoeten, de expositie Vrouwen van Noord te bekijken, de kookkunsten van Cometa te proeven en nog veel meer. Het ontbijt vindt plaatst bij Cometa, een oude Sacramentskerk aan de Kometensingel 152 in Amsterdam Noord.

Expositie Vrouwen van Noord

In navolging van het succesvolle project Vrouwen van Nieuw-West is het Amsterdam Museum in 2022 jaar begonnen met het project Vrouwen Van Noord. Afgelopen maanden hebben zij samen met verschillende vrouwengroepen activiteiten georganiseerd om hen beter te leren kennen. Daarnaast hebben Tara Vink en Belita Ongemba van sQuare Amsterdam deze vrouwen vastgelegd door middel van portret- en documentairefotografie. Al deze vrouwen delen een grote maatschappelijke betrokkenheid, bevlogenheid en doorzettingsvermogen. De foto’s van deze vrouwengroepen zijn verspreid te bezichtigen op verschillende locaties in Amsterdam-Noord. Ga voor meer informatie naar de pagina Vrouwen van Noord op de site van het Amsterdam Museum.

Noordse Vrouwen & Vrouwen van Noord

Er was geen ontkomen aan dat Noordse Vrouwen en Vrouwen van Noord elkaar zouden tegenkomen. Het besluit was dan ook snel gemaakt; samen optrekken richting Internationale Vrouwendag! Daarnaast zullen we tijdens de looptijd van de buurtentoonstellingen samen aan verschillende activiteiten werken waarin wij samen verbinden, empoweren en verhalen delen.

Programma van 8 maart

09:00 – 09:15                   Inloop

09:15 – 09:20                   Opening door Lucette van den Berg, Jiddische zangeres

09:20 – 09:25                   Welkom van Esther Lagendijk, Stadsdeelvoorzitter Amsterdam-Noord

09:25 – 09:30                   Aan het woord: Floor van Hulsen van Amsterdam Museum en Adinda van Kranendonk van Civic Amsterdam.

09:30 – 10:15                   Gezamenlijk ontbijt met verhalen van Samar Salaan & Linda Carolus

10:30 – 11:00                   Opening Expositie Vrouwen van Noord door Margriet Schavemaker

Meld je aan via deze link. Er zijn beperkte plekken beschikbaar dus wees er snel bij.