logo
Civic Amsterdam Wijkservicepunt Flevopoort Kramatplantsoen 101-h 1095 LB Amsterdam
Neem contact met ons op
16/12/2022

Meer dan 70 bezoekers op de Gezondheidsdag in Amsterdam Zuidoost

Civic maakt gezondheid leuk en organiseerde op 13 december in Amsterdam Zuidoost voor het eerst de Gezondheidsdag; het Body, Mind & Food event. Een energieke ochtend met workshops waarbij de bezoekers konden ervaren hoe leuk het kan zijn om aan je fysieke en mentale gezondheid te werken.

Meer dan zeventig bezoekers trotseerden de winterse kou en kwamen naar Buurthuis No Limit. Op het gebied van gezondheid was er voor ieder wat wils; Mindful Bewegen met Marilva Kartoredjo, een stevige workout met Kevin Denswil van Kevv’s Personal Training, Antilliaanse ayaka’s koken met Jurino Ignacio – The Super Dushi Chef en een workshop hoelahoep met Sisterhoops.

De enthousiaste bezoekers gingen aan het einde van de ochtend naar huis met een gezond lunchpakket, een Civic goodiebag en een goed gevoel over deze positieve ochtend.

Participatiemedewerker Vivian Tillema-Kertoidjojo van Civic Zuidoost: “De Gezondheidsdag is georganiseerd om mensen bewust om te laten gaan met het thema gezondheid. Want gezondheid is meer dan het aanpassen van je voeding en meer bewegen, ook je mentale gezondheid is een heel belangrijk onderwerp. Met de workshops hebben we de verschillende thema’s van gezondheid onder de aandacht gebracht bij de bewoners. We willen mensen helpen ontdekken wat ze leuk vinden en datgene te gaan doen wat bij hen past. Waarbij we vooral plezier willen benadrukken. De bewoners waren heel enthousiast en vroegen na afloop meteen wanneer we weer zo’n dag gaan organiseren.”

Meer informatie over Gezondheid in Zuidoost lees je hier.