logo
Civic Amsterdam Wijkservicepunt Flevopoort Kramatplantsoen 101-h 1095 LB Amsterdam
Neem contact met ons op
30/04/2024

Maak kennis met Ruth Hooiveld, participatiemedewerker bij de Archipel

Civic heeft onlangs niet één, maar twee nieuwe locaties geopend in Stadsdeel Oost. Eén daarvan is De Archipel aan het Makassarplein. Ruth Hooiveld is verantwoordelijk voor de programmering van deze toffe locatie.

Kun je de Archipel in 5 woorden omschrijven?

Ruth: “Licht, open, warm, gezellig, centraal.

Welke activiteiten worden er georganiseerd?

Ruth: “We zijn maandag tot en met vrijdag de hele dag open voor koffie, thee en een praatje. Verder is het programma nog in opbouw want we zijn pas net gestart. De dingen die we doen zijn nu al heel divers; op maandag is er een LHBTQIA+ inloop, op dinsdag kun je aansluiten bij de naaicursus, op donderdag kun je een bakje soep eten en op vrijdag taallessen volgen van Cybersoek. Ook zijn er verschillende bewonersgroepen die gebruik maken van de ruimtes, zoals stichting Dembati, Gavilia, MOC en Sukher, met allemaal hun eigen achterban en doelgroep.”

Voor het voorjaar staan er mooie, nieuwe activiteiten op de planning; we zijn bezig met een internet- en taal café, een kookworkshop voor kinderen, jongerenactiviteiten, een kunsttentoonstelling en nog veel meer! En we organiseren activiteiten voor de wijk: op 8 maart vierden we Internationale Vrouwendag, Iftars gedurende ramadan, een vrijheidsmaaltijd op 5 mei en nog veel meer.” 

Wat maakt de locatie bijzonder voor de buurt?

Ruth: “Het is een centrale plek midden op het Makassarplein. Waar het Javaplein de drukte en gezelligheid van terrassen kent, heeft de Archipel juist de rust en sfeer van de woonwijk. Er komen veel kinderen die spelen op het plein, en er wandelen regelmatig buurtbewoners binnen voor een bakkie koffie of thee.

Heb je ideeën voor de Archipel of wil je als vrijwilliger aan de slag? Daar zijn we heel blij mee! Bel Ruth via 06-41724945 of stuur een e-mail naar r.hooiveld@civicamsterdam.nl.