logo
Civic Amsterdam Wijkservicepunt Flevopoort Kramatplantsoen 101-h 1095 LB Amsterdam
Neem contact met ons op
27/06/2024

Maak kennis met Fallery Monk, participatiemedewerker Civic Noord

Fallery Monk werkt inmiddels al meer dan een jaar bij Civic en is een vertrouwd gezicht binnen het team van Civic Noord. In dit interview kun je uitgebreid kennis met haar maken.

Kun je wat over jezelf vertellen?

Mijn naam is Fallery Monk, ik ben 40 jaar en ben een echte Noordeling. Ik ben een echte regelaar; van partyplanner tot buurtwerker en van evenementenorganisator tot cateraar, ik doe het allemaal met enthousiasme.”

Je bent inmiddels anderhalf jaar bij Civic aan de slag. Hoe ben je bij de organisatie terechtgekomen?
Ik had gesolliciteerd naar de functie van buurthuisbeheerder bij Huis van de Wijk Waterlandplein. Tijdens het gesprek bleek dat ik beter bij Civic zou passen. Ze vroegen of ik in plaats van beheerder wilde solliciteren naar de functie van participatiemedewerker. Toen ging het snel en kon ik binnen twee weken beginnen. Ik ben superblij met de kans die ik kreeg, want ik werk liever met mensen en de buurt dan met het gebouw zelf. Ik ben nu meer bezig met wat er in de wijk gebeurt, wat de bewoners nodig hebben en hoe ik ze kan helpen.”

Wat doe je precies in de wijk?
Als mensen een activiteit willen organiseren, komen ze bij mij en dan kijken we samen naar het plan. Ik bespreek het met het team, stel een budget vast en regel de financiering. Daarnaast ben ik ook het aanspreekpunt voor de Buurtambassadeurs. Buurtambassadeurs zijn vrijwilligers die in hun eigen wijk rondes lopen en letten op overlast, kapotte spullen en veiligheid. Ze melden problemen of spreken mensen aan als dat nodig is. Ze houden de buurt schoon en veiligOok werk ik mee aan de projecten Welzijn Op Recept en de Moestuinen.”

Hoe ervaar je het werken bij Civic?
Elke dag is anders en mijn werkzaamheden zijn altijd gevarieerd. Ik vind het bijvoorbeeld heel mooi om voor Welzijn op Recept eenzame mensen te helpen door ze te koppelen aan activiteiten in de buurt. Het mooiste vind ik hoe gewenst ik me voel bij Civic. Iedereen betrekt me overal bij en je voelt je meteen onderdeel van het team.”

Zou je anderen aanraden om als participatiemedewerker aan de slag te gaan?
Zeker weten. Vooral als je sociaal bent en graag met mensen werkt. Civic is een leuke plek met fijne collega’s en bewoners. Geduldig zijn, goed kunnen luisteren en duidelijk kunnen communiceren zijn belangrijke eigenschappen. Als je deze basis hebt, kom je ver in dit werk.”