logo
Civic Amsterdam Wijkservicepunt Flevopoort Kramatplantsoen 101-h 1095 LB Amsterdam
Neem contact met ons op
10/01/2023

“Lang leve Google!” Beter schrijven en lezen? André ging je voor

André volgt sinds een half jaar Nederlandse lessen bij SIPI via Participatiecentrum Eva & Adam. “Het gaat langzaam hoor, maar het is zeker al een stukje beter. Ik lees nu kleine stukjes tekst en dan check ik bij mijzelf of ik die tekst nog weet.” vertelt hij vrolijk. Hij was vroeger een lastig kind en school verliep moeizaam. Later gebruikte hij veel trucjes en Google. “Je maakt een foto van de tekst en Google leest het dan voor. Lang leve Google!”

Op een dag was hij het zat

Hoe fijn zou het zijn om het zelf te kunnen. Ik liep constant tegen dezelfde problemen. Brieven, maar ook stukjes tekst in bijvoorbeeld een tijdschrift, dan zegt iemand; kijk eens André, leuk stukje moet je even lezen. En dan moet ik weer iets verzinnen zo van; nee joh ik heb geen zin en tijd.” André is ontzettend blij dat hij zijn schaamte heeft overwonnen en de stap heeft gezet om de Nederlandse lessen te volgen bij hem om de hoek.

Wil jij ook graag beter Nederlands leren lezen, schrijven en/of spreken?

Kom gerust bij ons langs en wij vertellen je over de mogelijkheden. De Gemeente Amsterdam faciliteert bijvoorbeeld erg goede en gratis Nederlandse lessen bij de taalscholen SIPI en NLtraining en wij hebben veel conversatieklassen, taalcoaches en taalcafés in heel Noord. Heb je interesse gekregen? Kom langs bij Participatiecentrum Eva & Adam, Nachtegaalstraat 157 of bel ons op 020 – 494 57 68.