logo
Civic Amsterdam Wijkservicepunt Flevopoort Kramatplantsoen 101-h 1095 LB Amsterdam
Neem contact met ons op
08/11/2022

Officiële Kick Off Buurtverbinding Noord op 17 november

Buurtverbinding is actief in vier andere stadsdelen van Amsterdam en Noord mag zich daar sinds september 2022 bij rekenen. Project Buurtverbinding Noord is een initiatief van het ROC van Amsterdam, ROCTOP en Civic Amsterdam.

Graag verwelkomen wij je op donderdag 17 november van 11.00 uur tot 14.00 uur in het Huis van de Wijk op het Waterlandplein. Je kunt persoonlijk kennis maken met alle studenten en Project Buurtverbinding tijdens een informele Informatiemarkt in het Huis van de Wijk Waterlandplein. Er zal een officieel en feestelijk openingsmoment zijn en er staat een verrassingsact op de planning. Dit alles onder het genot van een drankje en een hapje. Het belooft  een feestelijke ochtend voor netwerkpartners uit Noord, buurtbewoners en alle andere betrokkenen te worden.

Mbo-studenten van verschillende zorg- en welzijnsopleidingen (Social Work en Maatschappelijk Zorg niveau 4) lopen stage in Amsterdam Noord vanuit Huis van de Wijk  Waterlandplein en het Breedhuis. Een belangrijk deel van de stage is gericht op de ondersteuning van de wijk in de veranderende welzijns- en zorgondersteuning.

Het doel van Project Buurtverbinding is het beantwoorden van niet geïndiceerde zorg- en ondersteuningsvragen van bewoners en organisaties in de wijk. Een belangrijk deel van de stage besteden de studenten aan ondersteuning in de wijk. Ze ondersteunen bijvoorbeeld bij het doen van boodschappen, ze voeren gesprekken of organiseren een voetbaltoernooitje voor kinderen uit de wijk. Er is bij aanvang geen vraag of opdracht is, de studenten leggen zelf contact om te zien waar de behoeftes liggen.

De Buurtverbinding groep in Noord bestaat op dit moment uit twaalf enthousiaste en leergierige studenten, waarvan tien een mbo opleiding en twee een hbo opleiding volgen bij de betrokken onderwijsinstellingen. Zij zijn elke week aanwezig op woensdag, donderdag en vrijdag. De studenten zijn in september van start gegaan met het organiseren van activiteiten voor bewoners en ondersteunen inmiddels ook een aantal bewoners via individuele ambulante begeleiding.