logo
Civic Amsterdam Wijkservicepunt Flevopoort Kramatplantsoen 101-h 1095 LB Amsterdam
Neem contact met ons op
01/08/2022

Interview met participatiemedewerker Adinda van Kranendonk

Adinda van Kranendonk is in de zomer van 2021 gestart bij Civic. Deze duizendpoot is als participatiemedewerker betrokken bij Civic Noord en Oost. We hadden een gezellig gesprek met haar over wat haar veelzijdige baan allemaal inhoudt.

Hoe ben je bij Civic gekomen?

Adinda werd getipt over een vacature bij Civic door Marcelle van Stichting Warm Welkom. Ze vertelt: “Ik werkte twee dagen in de week voor de stichting en was op zoek naar meer uren. Marcelle heeft lang gewerkt bij Civic en kent al mijn collega’s. We werken nog steeds samen, sturen regelmatig deelnemers naar activiteiten van elkaar toe.”

Wat doe je allemaal in de wijk?

Adinda werkt in Noord en Oost. In Noord houdt zij inloopspreekuur in het Huis van de Wijk de Evenaar, faciliteert ze taal- en computerlessen in verschillende buurthuizen en organiseert zij netwerkoverleggen en begeleidt ze de taal- en computervrijwilligers. Ze vult aan: “Ik ben ook linking pin bij het Buurtteam IJplein en Vogelbuurt, ik sluit ik 2x per maand aan bij een casusoverleg waar ik hen adviseer over het informele aanbod in Noord. Tot slot beheer ik de website Noordse Vrouwen en organiseer ik bijeenkomsten. In Amsterdam-Oost ondersteun ik participatiecoach Zdenka Mijic één dag per week bij de Taalwijzer. Ik verzorg intakes met nieuwe taaldeelnemers, begeleid taalvrijwilligers en faciliteer de conversatielessen en taalcafés. Mijn laatste dagwerk besteed ik in het Oostelijk Havengebied en zet ik mij in voor de participatie van statushouders. Ik heb een inloopspreekuur en een taalcafé opgezet in LOhuizen, een gemengd woonproject in het. Cruquiusgebied.”

Wat vind je leuk aan je werk?

Adinda: “Een dag van een participatiemedewerker ziet er telkens anders uit, ik spreek dagelijks veel bewoners, werk aan diverse projecten en mijn collega’s zijn ontzettend leuk, gek en inspirerend!

Wat heb je bereikt waar je trots op bent?

Eva & Adam is benaderd om het beheer van het platform Noordse Vrouwen over te nemen. Noordse Vrouwen bundelt de krachten van vrouwen die in Amsterdam-Noord wonen en/of werken. Adinda: “Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, is de gloednieuwe website gelanceerd in de Tolhuistuin samen met 60 vrouwen die actief zijn in Noord. Het is erg leuk om aan dit nieuwe project te werken, ik merk dat er veel behoefte is aan bijeenkomsten en een netwerk rondom vrouwen in Amsterdam-Noord.”