logo
Civic Amsterdam Wijkservicepunt Flevopoort Kramatplantsoen 101-h 1095 LB Amsterdam
Neem contact met ons op
05/06/2023

Interview met Khadija, cursist Taal-en Participatiecentrum bij Eva & Adam

Maak kennis met Kadija

Khadija komt elke week vrolijk binnen wandelen bij Eva & Adam. Ze heeft namelijk twee keer per week les bij SIPI wat boven het Taal-en Participatiecentrum Eva & Adam zit. Ze heeft altijd vrolijk gekleurde kleren aan en iedereen en begroet iedereen vrolijk met ‘mijn schatje’. Regelmatig met een nieuwe jas en sjaal en dan verteld ze vrolijk; ‘van mijn schatje’. Haar schatje is haar man waarmee ze nog niet zo lang getrouwd is. Khadija is in 1987 naar Nederland gekomen vanuit Eritrea. Ze woont om de hoek aan het IJplein.

Grammatica blijft lastig

Ze wil graag een tolk opleiding gaan volgen. “Daarvoor moet mijn taal sterker worden”. Grammatica blijft ze lastig vinden. En tegelijk verteld ze dat ze trots is en elke maand vooruit gaat. Daarnaast is de groep erg fijn, de leraressen goed, is het dichtbij en kan ze elke keer gezellig even komen buurten bij de participatiemedewerkers van Eva & Adam. “Ik leer ook veel van anderen. En weetje wat leuk is? Er zitten bij mij ook veel Nederlanders, had ik niet verwacht.

Samen samen samen

Khadija is een bezige bij en je komt haar dan ook regelmatig tegen. Ze zet zich in voor velen en heeft haar eigen Stichting opgericht, Theesalon genaamd. Ze heeft als doel Noorderlingen en met name ouderen uit isolement halen. Zo faciliteert ze taallessen in Kerk & Buurt en haak- en breilessen in Huis van de Wijk De Meeuw. Groot netwerk in met name Oud-Noord en pleit voor meer samenwerkingen. “Samen samen samen” benadrukt ze. “Ik ben een brug” zegt ze. “Tussen organisaties en mensen die hulp zoeken”.

Wil je ook beter leren lezen & schrijven?

Kom eens langs bij Taal- en Participatiecentrum Eva & Adam. Najat, Laila en Adinda hebben maandag tot en met donderdag inloopspreekuur tussen 09-13 uur en staan je graag te woord over passend taalaanbod. Adres: Nachtegaalstraat 157. Tel. 020-4945768.