logo
Civic Amsterdam Wijkservicepunt Flevopoort Kramatplantsoen 101-h 1095 LB Amsterdam
Neem contact met ons op
14/11/2022

Feestelijke kick-off Alzheimer Trefpunt Zuidoost op 24 november

Op donderdag 24 november vindt de feestelijke kick-off van het Alzheimer Trefpunt in Amsterdam-Zuidoost plaats. Gerjoke Wilmink, directeur van AlzheimerNederland zal de officiële opening doen, waarna er samen gegeten en gedanst kan worden. Het Danspaleis is aanwezig voor verzoeknummers en het ophalen van muzikale herinneringen.

Het Alzheimer Trefpunt richt zich met name op bewoners en hun mantelzorgers in Zuidoost, die te maken hebben met een vorm van dementie. Het Alzheimer Trefpunt biedt een gevarieerd programma met gastsprekers waarbij ook ruimte is voor het uitwisselen van ervaringen.

Thema’s die de komende maanden besproken bij het Alzheimer Trefpunt worden, zijn onder andere: “Hoe gaat het met de mantelzorger?”, “Levend verlies” en “De andere wereld van dementie en de sociale benadering”. Hou de agenda op de website van Civic Amsterdam in de gaten voor alle details: https://civicamsterdam.nl/agenda/?stadsdeel=zuidoost

Het Alzheimer Trefpunt maakt onderdeel uit van het Breinplein bij het Buurtteam Zuidoost. Het is een plek waar buurtbewoners, vrijwilligers en geïnteresseerden informatie en ondersteuning kunnen halen met betrekking tot allerlei zaken die het mentale welbevinden raken. Zoals dementie, eenzaamheid, gezonde leefstijl en bewegen.  

Praktische informatie:

Officiële opening Alzheimer Trefpunt

Donderdag 24 november | 15:00 -17:30 uur

Karspeldreef 1009, 1104 KH Amsterdam

Websites:                          

www.civicamsterdam.nl

www.wijknetwerken.amsterdam/zuidoost/hetbreinplein

www.alzheimer-nederland.nl