logo
Civic Amsterdam Wijkservicepunt Flevopoort Kramatplantsoen 101-h 1095 LB Amsterdam
Neem contact met ons op
24/07/2023

Eerste aflevering podcastserie ‘Jong In De Stad’ nu te beluisteren

Civic Amsterdam en JSP lanceren samen de nieuwe podcast ‘Jong In De Stad’. Een serie van acht afleveringen die zich richt op het bespreekbaar maken van mentale gezondheidsproblemen bij jongeren. De eerste aflevering van ‘Jong In De Stad’. Beluister de eerste aflevering van ‘Jong In De Stad’ via het podcastplatform van je keuze: https://linktr.ee/jongindestad.

De focus van ‘Jong In De Stad’ ligt op het delen van persoonlijke verhalen van jongeren die mentale gezondheidsproblemen hebben overwonnen. Om het taboe te doorbreken en te laten zien dat er positieve mogelijkheden bestaan voor het omgaan met dergelijke problemen. Daarnaast zullen de  luisteraars worden voorzien van waardevolle tips, oefeningen en verwijzingen naar diverse online en offline hulpbronnen.

De eerste aflevering van de podcastserie wordt gelanceerd op 24 juli 2023 en belooft een boeiend gesprek met Salsa en Ilias. Salsa, een 23-jarige Amsterdamse die op jonge leeftijd naar de stad verhuisde, zal haar ervaringen delen over het opgroeien in verschillende pleeggezinnen, haar ervaringen met vriendschappen en haar deelname aan het TV-programma Dream School. Ilias, een 28-jarige social worker zal zijn inzichten delen vanuit zijn ervaring in het werken met jongeren bij het Jongeren Service Punt (JSP) in Amsterdam West.

Podcast hosts Dilly Timmer en Joy van Willigenburg van Civic Amsterdam lichten toe: “Het leven van jongeren in Amsterdam kan stressvol zijn. Het kan een uitdaging zijn om een balans te vinden tussen school, werk, familie en vrienden, terwijl je ook nog eens probeert om goed voor jezelf te zorgen. In deze podcast bespreken we deze uitdagingen openhartig met verschillende gasten en geven we tips en inzichten over hoe je je mentale gezondheid kan onderhouden.”

Voor meer informatie over de podcastserie en om op de hoogte te blijven van de nieuwste afleveringen, kunt je terecht op de websites van Civic Amsterdam (https://civicamsterdam.nl/) en JSP (https://www.jongerenservicepunt.nl/). ‘Jong In De Stad’ is opgenomen in de Park Studio in Amsterdam West (https://www.parkstudio.com/podcastpark).