logo
Civic Amsterdam Wijkservicepunt Flevopoort Kramatplantsoen 101-h 1095 LB Amsterdam
Neem contact met ons op
31/10/2022

Dag van de Mantelzorg op 10 november

Op donderdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag zijn in heel het land activiteiten om mantelzorgers de laten weten dat ze gewaardeerd worden. Want zorgen voor een hulpbehoevende zieke of naaste vinden veel mantelzorgers vanzelfsprekend, maar dat is het niet.

Mantelzorgers zijn helden, en dat mag best eens gezegd worden! Bij Civic zetten we de mantelzorgers natuurlijk ook in het zonnetje.

Wist je dat één op de drie Amsterdammers een Mantelzorger is? Dat is nogal wat. Dat betekent dat er maar liefst 290.000 Amsterdammers mantelzorger zijn. En dat is meestal geen keuze; het komt op je pad, het wordt van je gevraagd en dan zeg je ja, want nee zeggen is vaak niet eens een optie. Je wordt geroepen om Mantelzorger te zijn, tegen wil en dank. En de meeste mantelzorgers pakken deze taak liefdevol op. Maar wat kan het veel vragen. Soms te veel. Want het percentage overbelaste mantelzorgers liegt er niet om en Corona heeft daar flink aan bijgedragen.

Elk jaar zetten wij mantelzorgers in het zonnetje en ook dit jaar doen wij dat weer op de nationale Dag van de Mantelzorg. Je kunt genieten van een heerlijke lunch, fijne muziek en goed gezelschap. Komen jullie ook?

Oostelijk Havengebied en de Indische Buurt

Mantelzorgers uit het Oostelijk Havengebied en de Indische Buurt kunnen zich aanmelden voor een gezellige lunch in Stay Okay op het Timorplein. Alle informatie lees je hier.

Amsterdam-Zuidoost

Mantelzorgers uit Amsterdam-Zuidoost kunnen genieten van een geheel verzorgde middag met lekker eten en drinken. Alle informatie lees je hier.

.