logo
Civic Amsterdam Wijkservicepunt Flevopoort Kramatplantsoen 101-h 1095 LB Amsterdam
Neem contact met ons op
23/03/2023

Civic Amsterdam Noord richt samen met buurtbewoners de werkgroep Sociale Cohesie Amsterdam Noord op

Op initiatief van Civic Amsterdam Noord en twee buurtbewoners van uit de buurt Plan van Gool/ Loenermark, werd afgelopen week de eerste bijeenkomst sociale cohesie georganiseerd.

Dit initiatief is een reactie op het plan van aanpak Plan van Gool/ Loenermak, waarin Plan Gool op alle terreinen lager scoort dan de andere buurten en niet en niet door de Gemeente Amsterdam is aangewezen als Ontwikkelbuurt.

Er waren 35 bewoners aanwezig op de bijenkomst die aandachtig naar de presentatie over de buurten luisterden. Er waren veel vragen vanuit de zaal voor de drie aanwezige ambtenaren van stadsdeel Noord. Vooral rondom de thema’s: veiligheid, cohesie, participatie en armoede waren veel vragen.

Helaas is het niet te verklaren waarom Plan Van Gool het laatst scoort op alle gebieden. Wel is duidelijk dat er een passend beleid moet komen waarbij de stem van de bewoners gehoord kan worden. Daarom heeft Civic samen met zeven bewoners uit Loenermark en Plan van Gool de werkgroep Sociale Cohesie Amsterdam Noord opgericht.

Deze werkgroep gaat zich in de buurten bezighouden met de volgende thema’s:

  • Cohesie onder bewoners
  • Veiligheid vraag stukken
  • Participatie en leefbaarheid
  • Armoede en werkloosheid
  • Portiekgesprekken
  • Dialoogavonden voor en door bewoners

Wil je meer informatie over de werkgroep Sociale Cohesie Amsterdam Noord? Neem dan contact op met: El Hossaine Boulachioukh, Participatiemedewerker Civic Amsterdam. Telefoon: 06-21885181 of e-mail: e.boulachioukh@civicamsterdam.nl