logo
Civic Amsterdam Wijkservicepunt Flevopoort Kramatplantsoen 101-h 1095 LB Amsterdam
Neem contact met ons op
05/10/2022

Buurtverbinding succesvol van start

Met een hoop mooie activiteiten is Buurtverbinding het nieuwe schooljaar van start gegaan. Dat begon op 7 september; samen met alle wijkdocenten en coördinatoren van de verschillende Buurtverbinding LABS werden de doelen voor het komende jaar bepaald. Maar ook  de studenten, netwerkpartners en samenwerkingspartners van Buurtverbinding hebben niet stil gezeten.

Opening LAB Noord

De nieuwste aanwinst van Buurtverbinding; LAB Noord is dit schooljaar van start gegaan, en dit is gevierd met een heerlijke lunch gemaakt door buurtmoeders.

Netwerken en verbinden in Zuidoost

Tijdens de themabijeenkomst “Samenwerken in de praktijk” georganiseerd door de Alliantie Jongeren Zuidoost hebben de Buurtverbinders Wail el Massoud (HvA) en Sherique Gaddum (Roctop) meegedaan aan het speeddaten met professionals uit het jeugd netwerk.

De Buurtverbinders hebben goede gesprekken gehad met o.a. het OKT, Arkin, Permens en Gemeente Amsterdam.

Lab-Zuidoost heeft geen beschikbare stageplekken meer.

Deze week zijn de laatste vijf studenten aangenomen van de HvA en ROC Flevoland. Met 22 studenten waarvan vier HBO en 18 MBO maakt Buurtverbinding in Amsterdam Zuidoost een fantastische start van schooljaar 2022-2023.

Buurtverbinding activiteiten in het najaar

Maandag 10 oktober 2022

Civic Amsterdam Zuidoost en Buurtverbinding geven de workshop: Activiteiten organiseren in de wijk; aan 10 HvA studenten.

Wensen van Buurtbewoners die zijn opgehaald door Buurtverbinders worden gepresenteerd aan de groep van 10 HvA studenten. Aan de hand hiervan gaan ze een leuke activiteit bedenken en voorbereiden. Voor deelname aan de bedachte activiteit worden de bewoners van de voorafgaande activiteiten benaderd. Op 12 oktober voeren de HvA de studenten i.s.m de Buurtverbinders de activiteit uit in Bijlmer Oost.

Woensdag 9 november 2022

KICK OFF Onbegrepen gedrag

Op 9 november gaat de de Kick Off Onbegrepen gedrag 2022/2023 plaats vinden; een dag waarbij de Buurtverbinders informatie en inspiratie gaan opdoen om ook dit jaar weer met dit thema aan de slag te gaan. Daarbij is het een mooi moment om alle LABS bij elkaar te brengen en zo elkaar beter te leren kennen!

Dinsdag 15 november 2022

25 HvA studenten van de minor Zingeving & Samenleving komen op dinsdag 15 november naar Civic Amsterdam LAB Oost. Zij zullen hier een workshop volgen over het thema LHBTIQ+ en de samenleving.

De workshop wordt gegeven door het COC Amsterdam en we bieden een selecte groep Buurtverbinders de mogelijkheid om deel te nemen aan de workshop.

Bij initiatieven als deze krijgen studenten van Mbo en Hbo de mogelijkheid om met elkaar op te trekken en van elkaar te leren.

Wil je meer weten over Buurtverbinding? Lees alles op onze Buurtverbinding informatiepagina.