logo
Civic Amsterdam Wijkservicepunt Flevopoort Kramatplantsoen 101-h 1095 LB Amsterdam
Neem contact met ons op

Nadia, gezondheidsambassadeur en vrijwilliger in Noord-Oost

Maak kennis met professionals, vrijwilligers en actieve bewoners in de wijk. Deze keer: Nadia, gezondheidsambassadeur en vrijwilliger in Noord-Oost.

Wat doe jij precies in de wijk?

Nadia begint vrolijk te vertellen: “eigenlijk doe ik heel veel in de wijk! Ik vind het ontzettend leuk om actief bezig te zijn. Ik heb op dinsdagmiddag mijn eigen kinder(kook)project in de Kleine Wereld, daarnaast help ik bij de voedseluitgifte in de Waterlandpleinbuurt, ben ik gezondheidsambassadeur en kook ik voor kwetsbare buurtbewoners vanuit de El Houda Moskee in de Kleine Wereld.”

Wat vind jij leuk aan jouw vrijwilligerswerk?

“Ik vind voornamelijk de afwisseling heel erg leuk. De kinderen probeer ik iets bij te brengen over gezond eten. Wij koken samen en van mij moeten de kinderen altijd alles proeven. Het is leuk om te zien dat kinderen vaak iets niet willen proberen, maar vervolgens bijvoorbeeld een stukje bleekselderij heel lekker vinden. Het koken is vanuit de corona-crisis ontstaan. Ik merkte dat veel mensen uit de buurt het zwaar hebben en daarom ben ik gaan helpen. Op zaterdag bij de Building waar mensen voedselpakketten kunnen afhalen en op woensdag kook ik zelf voor mensen in de Moskee.”

Hoe heeft Civic jou geholpen?

“Civic heeft mij geholpen met mijn eigen kinder(kook)’projectje’ in de buurtkamer van de Kleine Wereld. Wij hebben samen een grote aanvraag gedaan zodat ik volledig mijn eigen gang kan gaan. Als ik vragen heb, kan ik altijd bij ze terecht en zij steunen mij volop!”

Heb jij een boodschap voor jouw buurtbewoners?

“Ga ook iets doen qua vrijwilligerswerk je krijgt er ontzettend veel energie van! En je leert je buurtbewoners nog beter kennen!”

Wil je ook vrijwilliger worden of meer weten over vrijwilligerswerk?

Als vrijwilliger kun je veel betekenen voor een ander, maar vrijwilligerswerk geeft jou ook veel terug. Je leert er de taal beter door spreken, je vergroot je sociale netwerk of je doet nuttige werkervaring op!
Civic Amsterdam helpt jou bij het vinden van vrijwilligerswerk dat écht bij je past. Wil je graag ouderen helpen met de boodschappen of administratie? Een klusje doen voor bewoners die dit niet meer zelf kunnen? Budgetmaatje worden? Of meehelpen met koken? Er is altijd wat te doen!

Klik op de link voor meer informatie.

April 2021