logo
Civic Amsterdam Wijkservicepunt Flevopoort Kramatplantsoen 101-h 1095 LB Amsterdam
Neem contact met ons op

Hester, trainer en re-integratiecoach

Maak kennis met professionals, vrijwilligers en actieve bewoners in de wijk. Deze keer: Hester, trainer en re-integratiecoach bij Civic Amsterdam. Zij helpt buurtbewoners met het ontwikkelen van hun talenten en ambities en het (weer) actief aan de slag gaan met hun leven.

Wat doe je precies bij Civic?

“Ik begeleid mensen die een steuntje en een duwtje in de rug kunnen gebruiken. Ik coach buurtbewoners die al een tijd thuis zitten en niks hebben gedaan, doordat ze ziek zijn geworden of doordat er problemen waren. Ook mensen die nieuw zijn in de buurt en die nog moeten integreren en de Nederlandse taal leren, help ik om hun weg te vinden. Ik organiseer trainingen waarbij mensen aan de slag gaan met hun persoonlijke ontwikkeling, met als doel dat ze actief worden.”

Waarom doe je wat je doet?

“Iedereen kan soms wel wat hulp gebruiken. Het leven is niet altijd makkelijk, er gebeuren dingen waar je geen controle over hebt, je verandert zelf continu als mens. Het is belangrijk dat je de hulp in kan schakelen van andere mensen die je weer op het goede pad kunnen begeleiden en je hoop kunnen geven.”

“Ik werk al een aantal jaar voor Civic en alle mensen die ik in de afgelopen jaren heb gesproken en gecoacht, waren stuk voor stuk zulke bijzondere individuen. Met hun eigen levensverhaal en hun eigen dromen en ambities. Wat ze gemeenschappelijk hebben, is dat ze zelf even niet meer wisten hoe ze vooruit moesten komen. Mensen weten soms letterlijk de weg niet, of weten niet van welke voorzieningen ze gebruik kunnen maken, welke activiteiten er in de buurt zijn waar ze aan mee kunnen doen. Ik help daarbij om samen uit te zoeken wat er voor je is, waar je aan deel kunt nemen.”

“Mijn doel is om mensen hun zelfvertrouwen terug te geven en ze te laten ervaren dat ze heel veel kunnen en dat er heel veel mogelijk is, als ze dat willen.”

“Maar ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling valt er zoveel te leren en te ontdekken. Ik stel mijn trainingen altijd zo samen, dat mensen naast dat ze kennis opdoen en bepaalde vaardigheden ontwikkelen, ook geïnspireerd raken en met een andere blik naar hun leven en de wereld gaan kijken. Mijn doel is om mensen hun zelfvertrouwen terug te geven en ze te laten ervaren dat ze heel veel kunnen en dat er heel veel mogelijk is, als ze dat willen.”

Waarom is het belangrijk dat mensen actief worden?

“Van thuis zitten, word je niet vrolijk. Het is goed om een ritme te hebben in je week, in je dag. Het geeft zelfvertrouwen en blijdschap als je je eigen geld kunt verdienen en controle hebt over je financiën. Door actief te worden, ontmoet je andere mensen, ga je dingen ontdekken, over jezelf en over de wereld.”

“Zodra je actie onderneemt, een stap zet, dan volgt er vanzelf een andere stap en dan gaat het rollen. Er komen dan allerlei dingen op je pad die je helpen bij wat je op dat moment nodig hebt. Het klinkt misschien zweverig, maar het werkt wel zo: spreek uit wat je wil, schrijf het op, praat erover met mensen, kijk naar buiten, ga de deur uit, onderzoek wat er mogelijk is, en zet een eerste stap, doe gewoon iets, hoe klein ook, en je zult zien dat je leven verandert en dat het beter wordt. En vooral ook belangrijk: vraag om hulp, er zijn zoveel organisaties en mensen die klaar staan om je te helpen. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen.”

Wil je hulp bij het ontwikkelen van jezelf en wil je actief aan de slag gaan?

Woon je in Oost?
Neem dan contact op met Hester!
E: h.kranendonk@civicamsterdam.nl
T: 06 1220 9958

Woon je in Noord?
Neem dan contact op met Dilly Timmer!
E: d.timmer@bagroep.nl
T: 06 2797 9225