logo
Civic Amsterdam Wijkservicepunt Flevopoort Kramatplantsoen 101-h 1095 LB Amsterdam
Neem contact met ons op

Even voorstellen: Tia, taalvrijwilliger

Maak kennis met professionals, vrijwilligers en actieve bewoners in de wijk. Deze keer: Tia, taalvrijwilliger. Tia is al 8 jaar vrijwilliger bij Civic Amsterdam. Zij geeft conversatieles aan vrouwen op donderdagochtend bij Vonk.

Waarom ben je taalvrijwilliger geworden?

Tia vertelt meteen: “Dat was per toeval! Ik was niet op zoek naar vrijwilligerswerk. Ik was op een feest voor Internationale vrouwendag (8 maart) bij Vonk. Ik raakte daar aan de praat met Zdenka, participatiecoach bij Civic Amsterdam. Zij vroeg mij of ik het leuk zou vinden om Nederlandse les te geven. Dat antwoord was enthousiast ja, en ik doe dit nu al 8 jaar!”

Wat heb jij met taal?

“Talen vind ik leuk!” vertelt Tia. “Ik leer nu ook Japans. Ik zou de hele dag met taal bezig kunnen zijn. Ik kom uit een leraressen familie. Ik dacht altijd zij kunnen dat en ik kan dat niet. Toen ik zelf voor de klas stond, voelde ik mij meteen als een vis in het water. Dit kan ik ook! Vrijwilligerswerk is voor mij ook een anker geworden. Het geeft stabiliteit nu ik met pensioen ben.”

Wat vind je leuk aan jouw vrijwilligerswerk?

“Tot mijn 19de heb ik in Amerika gewoond. Toen ik naar Nederland was gekomen, voelde ik me echt een buitenstaander. Ik voelde alsof ik er niet bij hoorde. Die gevoelens hebben de deelnemers van mijn les ook. Ik voel dus een soort verwantschap met hen.”

Heb je een tip voor buurtgenoten?

“Mijn boodschap aan mensen die overwegen om vrijwilligerswerk te gaan doen: Doe wat je aan kan én doe wat je leuk vindt.”

Wil je meer weten over onze taallessen?

Onze medewerkers vertellen er graag meer over.

Kijk hier voor meer informatie.

December 2020