logo
Civic Amsterdam Wijkservicepunt Flevopoort Kramatplantsoen 101-h 1095 LB Amsterdam
Neem contact met ons op

Elly, vrijwilligster bij Civic Amsterdam (Buurtkamer de Kleine Wereld)

Maak kennis met professionals, vrijwilligers en actieve bewoners in de wijk. Dit keer in het zonnetje; onze vrijwilligster Elly! Elly vertelt over wat zij doet bij Civic Amsterdam en hoe zij van grote meerwaarde is in de buurt!

Wat doe jij in de buurtkamer?

“Ik heb mijn eigen ouderenmiddag opgestart”, vertelt Elly. “Ik vind het ontzettend leuk om onder de mensen te zijn. Op een dag vertelde Nadia (een bewoner uit de wijk) dat ze in buurtkamer de Kleine Wereld zo graag iets voor ouderen wilde organiseren. Vervolgens ben ik in contact gekomen met Civic en hebben wij een plan gemaakt.”

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligers werk dat je doet?

“Het is mooi om te zien dat de ouderen mensen zo blij zijn om bij elkaar te komen. Iedereen is welkom en daardoor zit er elke week wel een andere groep. Je bent namelijk niet verplicht om te komen en vrij om te gaan wanneer je wil. Het is mooi om te zien dat mensen behoefte hebben om met elkaar een spelletje te spelen, praatje te maken en/of andere dingen te organiseren. Door mijn ouderenmiddag zijn er ook al verschillende uitjes georganiseerd. Zo zijn wij bijvoorbeeld vorige maand naar de pannenkoekenboot geweest. Ik vind het mooi dat ik een stukje eenzaamheid met een gezellige middag deels kan wegnemen.”

Hoe heeft Civic jou geholpen?

“In het begin liep de ouderenmiddag totaal niet, maar ik was er van overtuigd dat er behoefte aan was in de wijk. Daardoor ben ik samen met de participatiemedewerker van Civic de straat op gegaan en hebben wij de bewoners persoonlijk uitgenodigd. Ook hebben wij de bewoners aan de hand meegenomen want soms was het toch iets te spannend om in de buurtkamer te komen. Nu komen de aanmeldingen vanzelf. Dit gebeurt namelijk via mond-tot-mond reclame en dat is het beste dat je kan hebben in de wijk!”

Heb jij een boodschap voor bewoners?

“Ga iets doen wat je leuk vindt! Dat kan vrijwilligerswerk zijn, maar ook deelnemen aan een activiteit. Laat je niet afschrikken door bewoners die daar al dagelijks bij aansluiten. Het is juist fijn om nieuwe mensen te ontmoeten.”

Wil je ook meedoen of ken je iemand die mee wil doen aan de ouderenmiddag? Kijk voor alle informatie op Elly’s ouderen(spelletjes)middag (Noord)

September 2021