logo
Civic Amsterdam Wijkservicepunt Flevopoort Kramatplantsoen 101-h 1095 LB Amsterdam
Neem contact met ons op

Annelies, vrijwilligster bij Civic Amsterdam (Modestudio)

Maak kennis met professionals, vrijwilligers en actieve bewoners in de wijk. Dit keer in het zonnetje; onze vrijwilligster Annelies! Annelies vertelt over wat zij doet bij Civic Amsterdam en hoe zij van grote meerwaarde is in de buurt!

Waarom ben je vrijwilligster geworden?

“Zo’n 4 jaar geleden hadden een vriendin en ik het idee om iets te gaan doen met kleding. We wilden oude kledingstukken nieuw leven inblazen! Hier zijn we toen mee gestart. Naast het vermaken van oude kleding maakten we ook hele nieuwe kleding. Dit maakten we voor een modeshow waarvan de opbrengst naar het goede doel ging. Ik genoot hier zo ontzettend van en ik vond het zó leuk dat ik dit graag wilde blijven doen. Zo ontstond de Modestudio, een plek waar we met buurtbewoners kleding (ver)maken. Veel van de bezoekers kwamen uit de buurt, van en rondom het Flevohuis en de Flevopoort. Omdat ik daar iedere week was, werd ik al heel snel een bekend gezicht!”

“Omdat de Modestudio niet door kon gaan als ik een keer afwezig was, kregen we al snel een nieuwe vrijwilligster erbij: Fatima. Met Fatima erbij kon het gewoon door blijven gaan. Daar ben ik nog steeds heel blij om.”

Wat vind je zo leuk aan vrijwilligerswerk bij Civic Amsterdam?

“Mijn samenwerking met Civic is heel fijn. Door Civic hebben we de modestudio kunnen realiseren en sinds kort hebben we via hen een plek bij activiteitencentrum Vonk. Voorheen hadden we via Civic een plek in de Flevopoort. Als we iets nodig hebben kan ik dit ook altijd in overleg halen. Hierdoor kan iedereen meedoen met de Modestudio en kan ik als vrijwilliger veel mensen begeleiden en helpen. De medewerkers van Civic Amsterdam, zijn allemaal super lief en laten ook zien dat ze ons, de vrijwilligers, waarderen.”

Kun je iets vertellen over jullie nieuwste project?

“Sinds kort zijn we in samenwerking met ZGAO gestart met het maken van aangepaste kleding en spullen voor de bewoners van het Flevohuis. Zo maken we van oude kleding, nieuwe kleding met bijvoorbeeld klittenband zodat deze kleding voor bewoners makkelijker uit te doen is. Ook maken we handdoeken met banden voor mensen die minder mobiel zijn. Of denk aan stoffen dobbelstenen met klittenband, belletjes en frutsels waar mensen die behoeften hebben aan sensitief spel, aan kunnen voelen.”

“De oude kleding verzamelen wij, met de medewerkers van Civic, via donaties van buurtbewoners. Ook ontvangen wij kleding van de weggeefwinkel van Ouarda, een lieve actieve buurtbewoonster. De ingezamelde kleding wordt weggegeven aan mensen in de buurt die het hard nodig hebben. Kleding en stoffen die na een aantal weken niet zijn opgehaald, mogen wij gebruiken voor de Modestudio.”

Heb je nog tips voor buurtbewoners?

“Als je een goed idee hebt, dat goed is voor de buurt wacht dan niet af om in gesprek te gaan! Wie weet lukt het jullie ook om iets op te richten?”

Modestudio (Oost)

Ben je creatief? Lijkt het je leuk om creatief samen te werken? Iets te maken voor een ander? Dan is dit iets voor jou!

Doe gezellig mee en klik op de link voor meer informatie over de Modestudio

April 2021