logo
Civic Amsterdam Wijkservicepunt Flevopoort Kramatplantsoen 101-h 1095 LB Amsterdam
Neem contact met ons op

Felicitatiedienst

De Felicitatiedienst is er om ouderen een onvergetelijke verjaardag te geven. Het vieren van een kroonjaar is speciaal. De Felicitatiedienst stuurt bewoners van Zuidoost die een kroonjaar bereiken, dus bij 70, 75, 80, 85, 90, 95, 100 jaar en zelfs meer, een felicitatiekaart. Als de situatie het toelaat, gaan medewerkers van Civic, ondersteund door vrijwilligers, persoonlijk op bezoek bij de jarige.

Zelfstandig blijven wonen

Ouderen blijven steeds langer zelfstandig thuis wonen. De meeste ouderen kunnen dat prima, maar soms is een beetje hulp wel nodig”, vertelt Caroline de Jong van de Felicitatiedienst. “In sommige situaties heeft iemand thuiszorg nodig. Of zijn er aanpassingen in het huis nodig. Of misschien wilt iemand wel meedoen met een leuke activiteit om mensen te ontmoeten. Vaak weten ze niet wat er allemaal mogelijk is en welke activiteiten er in de buurt worden georganiseerd.”

Vieren van het kroonjaar

Vivian Tillema, de collega van Caroline vertelt verder, “We sturen bewoners die een kroonjaar bereiken, een felicitatiekaart. “Bigi jari” heet het in het Surinaams. We krijgen leuke reacties terug via de telefoon. En als de bewoner behoefte heeft om iemand te spreken of met vragen zit over wonen, administratie, geld, activiteiten of allerlei andere vragen, dan komen we graag langs op felicitatie bezoek.

Heb je interesse om op bezoek te gaan voor de Felicitatiedienst?

Om de ouderen een onvergetelijke verjaardag te geven zijn wij op zoek naar vrijwilligers voor onze Felicitatiedienst. Heb je hart voor ouderen en wil je helpen er een speciale dag van te maken? Geef je op om op felicitatiebezoek te gaan.

Caroline en Vivian coördineren de Felicitatiedienst. Wil je vrijwilliger worden voor de Felicitatiedienst? Neem contact op met Caroline de Jong of Vivan Tillema via 020 665 8001 / zuidoost@civicamsterdam.nl