logo
Civic Amsterdam Wijkservicepunt Flevopoort Kramatplantsoen 101-h 1095 LB Amsterdam
Neem contact met ons op

Wil je advies van onze gezondheidsambassadeurs?

Gezond leven in Noord

Gezondheidsambassadeurs zijn actieve buurtbewoners die zich inzetten voor een gezondere leefstijl in de wijk. Want hoe gezonder de bewoners zijn, hoe sterker de buurt wordt.

Elk jaar ontwikkelen gezondheidsambassadeurs in Amsterdam Noord initiatieven waar de mensen uit de buurt gezonder van worden. Inmiddels is er een groot aantal initiatieven georganiseerd, zoals; workshops in speeltuinen, wandelgroepen, voorlichting en kookworkshops. 

Actieve wijkbewoners in Amsterdam Noord kunnen worden opgeleid tot gezondheidsambassadeurs. In het programma over gezondheid dat zij volgen, is er onder andere aandacht voor:

  • lichamelijke én geestelijke gezondheid
  • gezond en goedkoop boodschappen doen
  • communiceren over gezondheid in de buurt

Als zij het programma gevolgd hebben, dan kunnen de gezondheidsambassadeurs hun eigen activiteiten op het gebied van gezondheid uitvoeren in de buurt. Civic Amsterdam ondersteunt de ambassadeurs hierbij. Het doel is om samen een beweging op gang te brengen; een gezondere wijk. 

Wil je meer informatie over de gezondheidsambassadeurs? Neem dan contact op met onze medewerkers: 

Contactformulier gezond leven/gezondheidsambassadeurs Noord

Jouw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact.

Onze Locaties

Civic Amsterdam werkt vanuit meerdere locaties in Amsterdam Noord, Oost en Zuidoost. Je bent van harte welkom op een van onze locaties.

Zie onze locaties